Naslovna » OBAVEŠTENJE Uprave za zajedničke poslove povodom pisanja dnevnog lista "Blic" od 02.06.2016.

Iznenađeni načinom pisanja dnevnog lista "Blic" dajemo sledeće:

O B A V E Š T E NJ E

Dana 31.05.2016. od strane novinarke "Blica" upućena su Kabinetu Uprave za zajedničke poslove republičkih organa sledeća pitanja:

Postovani,

Potrebna mi je vasa pomoc.

Raspisali ste tender za kupovinu svezeg mesa specijalne obrade i za nabavku sveze i smrznute ribe.

Da li je tacno da je nabavka podrazumeva blizu 20.000 kilograma razlicitih vrsta mesa i oko 8000 kilograma ribe ?

Koja je procenjena vrednost nabavke, na osnovu cega su narucene ovolike kolicine mesa i ribe i da li je to vise ili manje u odnosu na prethodnu godinu ?

Odgovori su mi potrebni danas do 16 sati.

Postovanje,

Sladjana Vukasinovic
novinarka Blica
tel.381-65-234-2425

Istog dana novinarki "Blica" poslat je odgovor seledeće sadržine:

DNEVNI LIST „BLIC“

– Slađana Vukašinović –

B E O G R A D

Žorža Klemansoa br.19

U vezi sa Vašim zahtevom od 31. maja 2016. godine da Vam se dostavi informacija da li je tačno da nabavka podrazumeva blizu 20.000 kg različitih vrsta mesa i oko 8.000 kg ribe, koja je procenjena vrednost nabavke, na osnovu čega su naručene navedene količine mesa i ribe i da li je to više ili manje u odnosu na prethodnu godinu, obaveštavamo vas sledeće:

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa obavlja zajedničke poslove za potrebe Vlade, ministarstava, posebnih organizacija i drugih državnih organa na osnovu Uredbe o Upravi za zajedničke poslove republičkih organa („Službeni glasnik RS“, broj 63/13). Između ostalih poslova, Uprava obavlja i poslove pružanja ugostiteljskih usluga u objektima republičkih organa u toku svakodnevnih redovnih aktivnosti. U oblasti ugostiteljsko-protokolarnih usluga Uprava obavlja redovne ugostiteljske usluge, odnosno spremanja obroka u restoranima u kojima pruža ugostiteljske usluge i to: Nemanjina broj 22-26; Nemanjina broj 11; Kralja Milana broj 14; Trg Nikole Pašića broj 13; Ustanička broj 29; Pop Lukina broj 7-9; Kralja Milana broj 36; Kneza Miloša broj 20; Kneza Miloša broj 24-26; Tolstojeva broj 2; Birčaninova broj 6, Gračanička broj 8; Bulevar Mihajla Pupina broj 2; Andrićev venac broj 1; Bulevar kralja Aleksandra broj 15; Brankova broj 25 i Nemanjina broj 9.

Takođe u oblasti ugostiteljsko-protokolarnih usluga Uprava je u obavezi, da u skladu sa zahtevima korisnika, obezbedi i pruži ugostiteljsko- protokolarne usluge u objektima republičkih organa (Vlada Republike Srbije, Dom Narodne skupštine, Palata Srbija, Predsedništvo Republike, Klub poslanika i dr.) u kojima se organizuju i obavljaju protokolarne aktivnosti prilikom poseta stranih delegacija, međunarodnih konferencija, prijema povodom značajnih datuma kao i druge aktivnosti prema zahtevima korisnika. Uprava je u takvim situacijama u obavezi da u skladu sa zahtevima korisnika pruži usluge na najvišem nivou u pogledu kvaliteta i kvantiteta usluga.

S obzirom na aktivnosti državnih organa u narednom periodu Uprava je svoje nabavke planirala u obimu koji će obezbediti redovno i kvalitetno obavljanje poslova ugostiteljsko-protokolarnih usluga, odnosno količina proizvoda je planirana na osnovu analize potrošnje namirnica u prethodnim godinama i zahteva korisnika najavljenih događaja.

Procenjena vrednost nabavke na godišnjem nivou sveže, smrznute, rečne i morske ribe je 9.000.000,00 dinara, a procenjena vrednost na godišnjem nivou svežeg mesa specijalne obrade je 11.500.000,00 dinara.

Takođe vas obaveštavamo da je Uprava obveznik PDV-a, da korisnicima naplaćuje pružene usluge u oblasti ugostiteljstva, a sva sredstva ostvarena pružanjem ugostiteljskih usluga uplaćuju se na račun budžeta Republike Srbije.

Sve podatke koji se odnose na vrstu dobara, usluga i radova i procenjene vrednosti nabavki možete videti i na sajtu Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

S poštovanjem,

Viši savetnik
Vera Đoković
v.d. DIREKTORA
Zoran Trninić

Bez obzira na korektan odnos Uprave prema novinarima dana 02.06.2016. u "Blicu" se objavljuje tekst koji ne odgovara gore datim činjenicama.

Centralizovane javne nabavkeVestiInformatorInformacije od javnog značajaKonkursi, oglasi, tenderiBaza pravnih propisaBibliotekaDomenieUprava