Naslovna » Aktuelnosti

Aktuelnosti

Dani evropske baštine 2020.godine u Beogradu
,,Nasleđe i obrazovanje”
Znanje za budućnost

Palata Srbije


 Katalog Palata Srbija  Pogledajte Katalog Palata Srbija

* * *

 

Informacija od javnog značaja

  • Informacija dostavlјena 18.11.2015. godine dnevnom listu "Blic", u vezi nabavke suhomesnatih proizvoda
  • Informacija dostavlјena 18.11.2015. godine dnevnom listu "Blic", u vezi cene obroka u restoranima UZZPRO

* * *

 

Beograd, 10.12.2014. godine - Uprava za zajedničke poslove republičkih organa dobitnik je Glavne nagrade DISKOBOLOS za 2014. godinu iz oblasti Projektovanje za Help Desk System, servis za servisno-tehničku podršku organa državne uprave.

 DISKOBOLOS za 2014. godinu

Foto: Uprava za zajedničke poslove republičkih organa

Sistem za servisno-tehničku podršku predstavlјa moderan i funkcionalan softverski sistem koji se sastoji od web aplikacije kojoj korisnici pristupaju preko internet pretraživača i klijent aplikacije kojoj korisnici pristupaju iz interne računarske mreže. Ovaj istem omogućava da se kroz isti prate i realizuju zahtevi za obavlјanje različitih vrsta poslova od strane Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, a prema organima državne uprave.

Nagrada DISKOBOLOS predstavlјa potvrdu primene modernog poslovanja i priznanje najuspešnijim ostvarenjima u primeni savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija koju tradicionalno, već 20-ti put, dodelјuje Jedinstveni informatički savez u saradnji sa Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata, koji svi zajedno čine stručni žiri.

Na svečanosti koja je organizovana 10. decembra 2014. godine u Skupštini grada Beograda, priznanja su dodelјena u više kategorija: Proizvodnja, Projektovanje, Upravlјanje, Društvene delatnosti, Finansije, Zdravstvo, Obrazovanje, Usluge, Web ostvarenja, Stručni skupovi, IKT RTV emisije, IKT Izdavaštvo i Globalni partneri.


* * *


Beograd, 28.01.2014. godine
- Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa organizovali su Radni sastanak svih subjekata u sistemu centralizovanih javnih nabavki.

 Radni sastanak, 28.01.2014. godine

Foto: Uprava za zajedničke poslove republičkih organa

Na sastanku je učestvovalo više od 100 predstavnika organa državne uprave. Sastanku su, između ostalih, u ulozi govornika, prisustvovali i gospodin Predrag Jovanović, direktor Uprave za javne nabavke, gospodin Radoslav Sretenović, Generalni državni revizor, gospodin Saša Varinac, Predsednik Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, gospodin Bojan Terzić, koordinator Radne grupe za izradu Zakona o javnim nabavkama i gospođa Suzana Šulejić, sekretar Ministarstva finansija.

 Radni sastanak, 28.01.2014. godine

Foto: Uprava za zajedničke poslove republičkih organa

Na sastanku je diskutovano o načinu i mogućnostima realizacije javnih nabavki putem tela za centralizovane nabavke kako je to određeno Zakonom o javnim nabavkama i sa istog je doneto više zaključaka.

 Radni sastanak, 28.01.2014. godine

Foto: Uprava za zajedničke poslove republičkih organa

 

Informacija od javnog značaja

 Preuzmite dokument  Informacija dostavljena 12.02.2013. godine dnevnom listu "Alo", u vezi rekonstrukcije fontane ispred palate "Srbija"

 

Informacija o ćiriličnom domenu

INFORMACIJA O ĆIRILIČNOM DOMENU drugog nivoa namenjenog organima uprave Republike Srbije koji odgovara domenu “gov.rs” i čiji naziv glasi “упр.срб“

Međunarodna organizacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), koja upravlja globalnim sistemom tekstualnih i numeričkih Internet adresa, odobrila je krajem oktobra 2009. godine nova pravila za uvođenje nacionalnih Internet domena na nelatiničnim pismima (Internationalized Country-Code Top-Level Domain, IDN ceTLD). Time je otvorena mogućnost da države širom sveta, pored postojećih nacionalnih Internet domena na latinici (kao što je .rs za Srbiju, .jp za Japan, ili .cn za Kinu), dobijaju i nacionalni Internet domen na svom službenom jeziku i pismu. U slučaju Republike Srbije, to će omogućiti upotrebu ćiriličnog pisma u adresama Internet prezentacija (npr. http://уззпро.упр.срб), elektronske pošte (npr. кабинет@уззпро.упр.срб).

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 10. novembra 2011. godine donela Zaključak 05 Broj: 030-8362/2011 u kome, između ostalog, stoji:

1. Određuje se da naziv Internet domena drugog nivoa namenjenog organima državne uprave koji odgovara domenu "gov.rs" glasi: "упр.срб".

2. Zadužuje se Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva da u saradnji sa Upravom za zajedničke poslove republičkih organa sačini Listu rezervisanih Internet domena za potrebe organa državne uprave na prvom nivou domena "срб".

Registracija domena organa uprave pod domenom “упр.срб“ će početi 15. februara 2012. godine. Informacije o potrebnoj dokumentaciji možete naći nastranici "Usluge".

Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti Sektoru za informatičku podršku, na telefon 011/363-1783, ili na e-mail administrator@uzzpro.gov.rs

 Preuzmite dokument  Zaključak Vlade

Centralizovane javne nabavkeVestiInformatorInformacije od javnog značajaKonkursi, oglasi, tenderiBaza pravnih propisaBibliotekaDomenieUprava